Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης των αυθαίρετων κατασκευών στα Λιμάνια της Λέσβου, δήλωσε τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αφορά όλη την χώρα. Προς τούτο, εδώ και καιρό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε ήδη τροπολογία, που αντιμετωπίζει το θέμα στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Έργων και Δραστηριοτήτων, Ρύθμιση Αυθαιρέτων σε συνάρτηση με τη Δημιουργία Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου και άλλες διατάξεις». Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα καθορισμού των χώρων, που εξομοιώνονται με ζώνη λιμένα, χωρίς να εμποδίζεται από την ύπαρξη στους χώρους αυτούς τυχόν άλλων κτισμάτων τα οποία έχουν κατασκευασθεί από φορείς του Δημοσίου, χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής, πριν την ισχύ του Νόμου 2971/2001.
Η τροπολογία ήδη συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα με δική μου εισήγηση. Την Πέμπτη (1.9.11) αναμένεται να ψηφισθεί από την ολομέλεια της Βουλής το σύνολο του νομοσχεδίου.

Έτσι εκτιμώ ότι λύνεται πλέον το εμπόδιο που είχε προκύψει και ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθούν τα λιμενικά έργα για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.»